Portioner
4
Forberedelsestid
10-15 minutter
Tilberedningstid
30-40 minutter
"Første gang jeg prøvede pasta e ceci, blev jeg fuldstændig forelsket og kunne ikke holde op med at lave den i månedsvis. Smagen og konsistensen er yderst trøstende, og med fare for at fornærme vores italienske fætre og kusiner sammenligner jeg dens beroligende kvaliteter med en voksen bønne på toast. Afhængigt af hvor du er i Italien, ændrer pasta e ceci sig drastisk fra region til region. I det fattige syd forekommer den i sin reneste form, lavet med semuljepasta uden æg, kikærter og måske lidt tomat. Når man bevæger sig nordpå til de rigere og mere frodige regioner, begynder ansjoser at dukke op i soffritto-basen med fyldig æggepasta og generøse stykker pancetta. Jeg elsker den i alle disse former, især med god pancetta, og afhængigt af vejret og hvad der er i køleskabet, tilsætter jeg ofte nogle af disse luksuriøse tilbehør. Men til denne bog tænkte jeg, at jeg ville vise dig, hvor god den kan være i sin mest ydmyge form. Min eneste anmodning er, at du bruger kogte kikærter af god kvalitet."
Uddrag fra The Farm Table Tekst med copyright © 2023 af Julius Roberts. Fotografier med ophavsret © 2023 af Elena Heatherwick, medmindre andet er angivet. Illustrationer med ophavsret © 2023 af Jethro Buck. Udgivet af Ten Speed Press, et imprint af Crown Publishing Group.